Wilde bijen

Wilde bijen zijn natuurlijk ook bijen. Het zou gek zijn als ik geen aandacht besteed aan deze soort. Op dit moment ben ik mij aan het inlezen over de wilde bij. Het solitaire bestaan, de dracht, de vlucht en alles wat er bij hoort. Wederom een zeer interessant onderdeel van de natuur om in te duiken. Omdat ik graag praat over balans en evenwicht in de natuur, wil ik ook de solitaire bij in mijn werk als imker betrekken.

Deze week verwacht ik een bijzonder bijenhotel. Hierin kan ik de gehoornde metselbij laten leven en laten leggen. Daarnaast heb ik 200 coconnen besteld van deze metselbij. Met deze kast is het mogelijk om in het najaar de coconnen te oogsten en op te slaan. Zo kan ik het volgende seizoen meer bijen uitzetten en ook op momenten dat het goed is voor bestuiving en/of als de temperatuur juist is. Ik ben er ondertussen achter dat er nog veel meer bij komt kijken. Dus veel lezen, doen, leren en vragen. Helaas nog geen cursus weten te vinden, maar dat komt vast goed.

Natuurlijk wil ik veel meer doen, dus zijn we vandaag ook gestart met een insectenhotel. Een insectenhotel kun je kopen of maken van materialen die je ervoor koopt. Het is nog leuker om een insectenhotel te maken van materialen die je hebt liggen. Daarom maken wij een insectenhotel van een pallet, dennenappels, metselstenen, hooi, houtblokken, bamboe etc.

Dus als imker niet alleen gericht op de honingbij.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *