Wilde bijen

Wilde bijen zijn natuurlijk ook bijen. Het zou gek zijn als ik geen aandacht besteed aan deze soort. Op dit moment ben ik mij aan het inlezen over de wilde bij. Het solitaire bestaan, de dracht, de vlucht en alles wat er bij hoort. Wederom een zeer interessant onderdeel van de natuur om in te duiken. Omdat ik graag praat over balans en evenwicht in de natuur, wil ik ook de solitaire bij in mijn werk als imker betrekken.

Deze week verwacht ik een bijzonder bijenhotel. Hierin kan ik de gehoornde metselbij laten leven en laten leggen. Daarnaast heb ik 200 coconnen besteld van deze metselbij. Met deze kast is het mogelijk om in het najaar de coconnen te oogsten en op te slaan. Zo kan ik het volgende seizoen meer bijen uitzetten en ook op momenten dat het goed is voor bestuiving en/of als de temperatuur juist is. Ik ben er ondertussen achter dat er nog veel meer bij komt kijken. Dus veel lezen, doen, leren en vragen. Helaas nog geen cursus weten te vinden, maar dat komt vast goed.

Natuurlijk wil ik veel meer doen, dus zijn we vandaag ook gestart met een insectenhotel. Een insectenhotel kun je kopen of maken van materialen die je ervoor koopt. Het is nog leuker om een insectenhotel te maken van materialen die je hebt liggen. Daarom maken wij een insectenhotel van een pallet, dennenappels, metselstenen, hooi, houtblokken, bamboe etc.

Dus als imker niet alleen gericht op de honingbij.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws i.v.m. het Coronavirus Civid-19

Op dit moment staan de nieuwe bijen nog niet bij de nieuwe klanten. Maar de planning is wel dit eind maart, begin april te doen. Omdat het voor sommige gebouwen onzeker is dat ze open zijn, worden de bijen voor locaties waarbij ik een gebouw in moet, tijdelijk bij mij gehouden. Tot het zeker is dat jullie gebouw toegankelijk is en blijft om de bijen te kunnen verzorgen. Updates, filmpjes etc. worden gewoon gemaakt en gedeeld op mijn eigen locatie. Bijen buiten de gebouwen, waar ik gewoon bij kan, worden wel geplaatst. Bij de controles van Bijen Huren is er geen contact met mensen. Er is ook niets bekend of bijen het virus kunnen overbrengen en dit is volgens de laatste berichten ook hoogst onwaarschijnlijk.

Wil u als nieuwe klant bijen huren? Dan kan dat gewoon. We zullen per Skype/Google duo/Whats-app video/Facetime of en ander videogesprek een eerste gesprek hebben. Bij twijfels of vragen, gewoon even contact opnemen.