Wat een halers

Kast 2 is op dreef. Er staan twee honingkamers op deze kast en de onderste is alweer helemaal vol. Dat betekent dat we vrij snel al een tweede hoeveelheid honing af kunnen halen.

De koningin loopt er vrolijk bij en de zwermneigingen zijn gewoon niet te zien. Er is bij ons in de buurt veel te halen en dat doen ze ook flink. Ook hebben wij in de tuin steeds meer te halen. We zijn de paden zoveel mogelijk aan het vervangen voor groene paden en ook zijn er talrijke bloemenmengsels en kruiden gepland. Er komt nog veel meer, maar het is natuurlijk een 10-jaren plan.

Het volk blijft uiteraard gewoon halen en we zullen om de zovele tijd wat broed afnemen of ruimte te blijven geven. Deze warmte is op zich niet slecht, zolang we wel wekelijks een goede bij blijven houden. Planten hebben regen nodig om nectar aan te maken en dat is niet voldoende met ene sproeibeurt.

Dus we laten ze lekker vliegen en werken en wij zorgen voor voldoende voedsel in de tuin.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws i.v.m. het Coronavirus Civid-19

Op dit moment staan de nieuwe bijen nog niet bij de nieuwe klanten. Maar de planning is wel dit eind maart, begin april te doen. Omdat het voor sommige gebouwen onzeker is dat ze open zijn, worden de bijen voor locaties waarbij ik een gebouw in moet, tijdelijk bij mij gehouden. Tot het zeker is dat jullie gebouw toegankelijk is en blijft om de bijen te kunnen verzorgen. Updates, filmpjes etc. worden gewoon gemaakt en gedeeld op mijn eigen locatie. Bijen buiten de gebouwen, waar ik gewoon bij kan, worden wel geplaatst. Bij de controles van Bijen Huren is er geen contact met mensen. Er is ook niets bekend of bijen het virus kunnen overbrengen en dit is volgens de laatste berichten ook hoogst onwaarschijnlijk.

Wil u als nieuwe klant bijen huren? Dan kan dat gewoon. We zullen per Skype/Google duo/Whats-app video/Facetime of en ander videogesprek een eerste gesprek hebben. Bij twijfels of vragen, gewoon even contact opnemen.