Waarom bijen?

In mijn gesprekken met nieuwe klanten krijg ik uiteraard de vraag: Waarom moet ik bijen op mijn kantoor plaatsen?

hele goede vraag en natuurlijk moet niemand bijen plaatsen bij zijn bedrijf. het is wel iets leuks om te doen, nuttig en met Sterke Bij ook educatief. Bijen plaats je, omdat je als bedrijf iets wilt bijdragen. De bestuiving van de omgeving bijvoorbeeld. Een groot deel van ons voedsel wordt beroven door de bij. Zonder bij geen weinig tot geen voedsel.

Ook merk ik in de gesprekken dat we eigenlijk helemaal niet weten hoe een bij leeft, wat het verschil is tussen wilde bijen en honingbijen. Daar komt misschien nog wel het leukste werk uit. Ik plaats namelijk niet alleen bijen. Ik maak er ook vlogs bij. Vlogs met de bijen die bij jullie bedrijf staan. Ik leg uit wat we zien, we zien een bij geboren worden, we zien het eerste eitje, de koningin etc. Ik leg ook uit wat we niet zien, waarom een handeling wordt uitgevoerd en dat er bij mij ook weleens iets misgaat. Deze vlogs plaatst u op uw eigen kanalen en zo leren we uw klanten, medewerkers en geïnteresseerden over deze ijverige en belangrijke insecten.

Als het allemaal goed gaat geven de bijen ook nog een cadeautje. namelijk de honing. daar moet u het niet voor doen, maar is wel leuk meegenomen. De honing wordt in potten en met etiket geleverd. Allemaal inclusief.

Moet u er veel aan doen? Nee hoor. U zorgt dat ik bij de bijen kan en de updates worden per e-mail verstuurd. alles is dus verzorgd.

Dit was het natuurlijk in een heel klein stukje. In de brochure op de pagina bijen huren staat alles. Ook de prijzen.

Heeft u morgen meteen bijen? Soms kan dat, maar meestal niet. Bij Sterke Bij heb ik bewust geen grote aantallen bijen op voorraad. Dat is niet goed voor de bijen en niet goed voor de omgeving waar al die bijen staan te wachten. Je moet geen 100 bijenvolken neerzetten wachtend op klanten. Natuurlijk doe ik wel wat voorwerk en moet ik regelmatig volken splitsen. Het kan zomaar zijn, dat er dus een mooi volk staat als uw aanvraag binnenkomt.

O, blijf gerust de vragen stellen. Graag zelfs.

Peter Sterke

Sterke Bij met respect voor de bij.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *