Passie voor bijen

Een controle vroeg in de ochtend deze keer, zodat de bijen niemand kunnen storen als het terras weer opengaat bij bistro de Wilde Kers waar de bijen van Passie voor Whiskey staan.

Beide kasten staan er mooi bij en we zien op de vliegplank bijen met stuifmeel binnenkomen. Dat is een goed teken en altijd een prachtig gezicht. Al die kleuren aan de pootjes. Prachtig.

We gaan eens in de kast kijken en op het eerste raam zie de Koninklijke Hoogheid al rond dartelen over de raat. Alles is mooi in orde, want ik zie eitjes, larven en gesloten broed. Eigenlijk ben ik nu al klaar in deze kast. Maar het is nog steeds zwermseizoen en dus alles langsgaan is belangrijk. Ik kom wat beginnende doppen tegen en deze heb ik netjes verwijderd. De honingkamer begint rustig te vullen. Het duurt nog even voor het eruit kan, maar dat is geen probleem. Ze hebben gelukkig eten genoeg, want de dracht staat een klein beetje stil op sommige plekken. Hier gelukkig niet.

Bij de tweede kast, kast 6 zien ikniet de koningin, maar ik weet zeker dat ze er is. Want, jawel van ei tot gesloten broed is zichtbaar. Hier is het iets rustiger in de honingkamer. Dat klopt ook, ze hadden eerst een hoop werk in de broedkamer om alles op orde te krijgen. Dus de honingkamer is nu aan de beurt. Deze bijen waren wat onrustiger en kwamen mij duidelijk melden dat ik niet gewenst was. Kast 5 had geen enkele moeite met mijn aanwezigheid.

Controle dus in orde en ook begin ik mijn andere werkzaamheden ook weer op orde te krijgen. Daarom binnenkort weer tijd voor een filmpje.

Blijf de pagina volgen voor meer nieuws uit bijenstand van Passie voor Whisky.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws i.v.m. het Coronavirus Civid-19

Op dit moment staan de nieuwe bijen nog niet bij de nieuwe klanten. Maar de planning is wel dit eind maart, begin april te doen. Omdat het voor sommige gebouwen onzeker is dat ze open zijn, worden de bijen voor locaties waarbij ik een gebouw in moet, tijdelijk bij mij gehouden. Tot het zeker is dat jullie gebouw toegankelijk is en blijft om de bijen te kunnen verzorgen. Updates, filmpjes etc. worden gewoon gemaakt en gedeeld op mijn eigen locatie. Bijen buiten de gebouwen, waar ik gewoon bij kan, worden wel geplaatst. Bij de controles van Bijen Huren is er geen contact met mensen. Er is ook niets bekend of bijen het virus kunnen overbrengen en dit is volgens de laatste berichten ook hoogst onwaarschijnlijk.

Wil u als nieuwe klant bijen huren? Dan kan dat gewoon. We zullen per Skype/Google duo/Whats-app video/Facetime of en ander videogesprek een eerste gesprek hebben. Bij twijfels of vragen, gewoon even contact opnemen.