Op de kaart

Een paar jaar geleden wist ik nog helemaal niets van bijen, maar zodra ik ergens echt aan begin dan wil ik dat ook goed doen. Vind ik het dan erg leuk, dan wil ik er natuurlijk ook mijn werk van maken. De werkwijze die ik al jaren hanteer en waar ik erg gelukkig van word.

Zo dus ook met de bijen. Ik heb nu 10 volken en uitbreidingen zijn in de maak. Ook mijn bijenstal is niet meer geschikt. Geen nood. Er komt een mooie nieuwe op mijn thuislocatie en ook in de omgeving ben ik in gesprek om mijn bijen verantwoord te plaatsen.

Ondertussen heb ik op de adopties een stop gezet. Het is vol. Alle plekken zijn bezet en drie kasten zijn nu volledig geadopteerd door 13 adoptanten. Zij krijgen regelmatig updates en filmpjes toegestuurd en natuurlijk een prachtig certificaat.

Ook op een andere wijze is Sterke Bij werk geworden. Ik ben namelijk Bijen Huren gestart. Geen bestuiving, maar bijenvolken volledig verzorgd op locatie plaatsen. En niet zomaar. Met de meest beste materialen. Zoals ik eerder aangaf werk ik met Turkse kasten die in Nederland niet te koop zijn. Dus heb ik een vrachtwagen vol met kasten, honingkamers en losse materialen geïmporteerd. Ik werk nu met allemaal dezelfde materialen en de kwaliteit is voor de bijen geweldig, maar ook voor mij als imker.

Deze zomer zal ook de eerste start worden gemaakt met een P-moer, zodat ik mijn eigen koninginnen kan gaan kweken. Ook ga ik beginnende imkers al van volken voorzien en willen steeds meer mensen informatie over mijn bijenkasten. Ze worden zelfs naar mij verwezen. Heerlijk.

Zoals je merkt. Ik geniet. In Limburg staan nu 3 bijenvolken bij DHL. Een mooiere start kon ik bijna niet wensen. Ook zijn er nu gesprekken met boeren en banken. Dus ik hobbel lekker door Nederland met voorstellingen, eindfilms en bijen. Want ik doe wat ik leuk vind.

Bekijk gerust even de pagina van Bijen Huren en bekijk het filmpje en download de brochure. Binnenkort ook een filmpje voor plaatsing bij bedrijven.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws i.v.m. het Coronavirus Civid-19

Op dit moment staan de nieuwe bijen nog niet bij de nieuwe klanten. Maar de planning is wel dit eind maart, begin april te doen. Omdat het voor sommige gebouwen onzeker is dat ze open zijn, worden de bijen voor locaties waarbij ik een gebouw in moet, tijdelijk bij mij gehouden. Tot het zeker is dat jullie gebouw toegankelijk is en blijft om de bijen te kunnen verzorgen. Updates, filmpjes etc. worden gewoon gemaakt en gedeeld op mijn eigen locatie. Bijen buiten de gebouwen, waar ik gewoon bij kan, worden wel geplaatst. Bij de controles van Bijen Huren is er geen contact met mensen. Er is ook niets bekend of bijen het virus kunnen overbrengen en dit is volgens de laatste berichten ook hoogst onwaarschijnlijk.

Wil u als nieuwe klant bijen huren? Dan kan dat gewoon. We zullen per Skype/Google duo/Whats-app video/Facetime of en ander videogesprek een eerste gesprek hebben. Bij twijfels of vragen, gewoon even contact opnemen.