Mooie dame bij van der Valk

En dan heb ik het natuurlijk over de prachtige nieuwe koningin in kast 15. Twee controles geleden al gezien, maar nu durfde ik het aan om haar te merken en te knippen. Het knippen doe ik, omdat ik niet dagelijks aanwezig ben bij dit volk en er toch een woonwijk naast staat. Overlast zou zonde zijn.

Een buurtbewoner stond bij mijn aankomst blij te zwaaien. Even naar toe gelopen en ze vertelde meteen dat ze het zo leuk vond om eindelijk de imker in pak te zien. Ze had de kasten al zien staan en het veld wilde bloemen vond ze ook zo mooi. Ze gaat ook zeker even naar de filmpjes en de verhalen kijken op de website. Altijd leuk.

Maar kast 15 dus. Deze koningin legt prachtige ramen vol. Van links naar recht en boven naar beneden helemaal vol. Ook de activiteit in de honingkamer begint weer op te bloeien.

Kast 14 liet wat doppen zien, maar de koningin was er nog. Ik moet wel zeggen dat ik haar karig vind leggen. Dus even in de gaten houden. Ze zou nog zeker dit jaar en volgend jaar goed moeten leggen, maar als het op is, is het op. Er is voldoende ruimte, voldoende te eten dus…. het zou moeten kunnen. De bijen mogen ook meer meer bouwlust tonen.

Wat dan nog wel leuk is om te melden, is het prachtige bloemen veld. Met wilde bijen, honingbijen, hommels en vlinders. Prachtig om de balans te zien en dat er dus gewoon wilde bijen naast honingbijen kunnen leven.

Volgende keer de camera weer mee.

Een mooie wilde tuin voor de bijenkasten.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *