Honing in verkoop

Eindelijk was het zover. Na een lange werkdag wist ik de energie nog op te brengen om aan het werk te gaan in de bijen. Voor het eerst honing oogsten en ook nog met iets nieuws. De Flow Hive.

Het was eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Maar toch. Ook bij dit systeem kun je fouten maken en zijn er punten die wellicht beter kunnen.

Zo stond ik even naar de bijen te kijken en stroomde een potje over. in 1 frame had ik de tuit niet goed geplaatst waardoor deze pardoes eruit viel in de volle stroom. Ook pakte ik ene potje op aan de deksel waarvan ik de deksel niet had aangedraaid. Door mijn schuld dus zo’n 3 potjes honing verspeeld. Dan heb je ook nog een deel raat dat gemetseld is Russen de zijframes en de wand van de kast. Deze honing stroomt recht door de kast naar beneden. Best wel veel. Ik ga daar wat op bedenken en ik heb een paar ideeën. Aangezien ik het erg druk heb, zal dat een zomer klusje worden.

Dus een beetje geknoei, door mijn eigen schuld. Maar niet zo erg als met slingeren etc. Blij met dit resultaat en ik zal zeker nieuwe flow Hive systemen gaan aanschaffen. Ook daar heb ik al wat ideeën over.

Geslaagd! 43 potten honing.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws i.v.m. het Coronavirus Civid-19

Op dit moment staan de nieuwe bijen nog niet bij de nieuwe klanten. Maar de planning is wel dit eind maart, begin april te doen. Omdat het voor sommige gebouwen onzeker is dat ze open zijn, worden de bijen voor locaties waarbij ik een gebouw in moet, tijdelijk bij mij gehouden. Tot het zeker is dat jullie gebouw toegankelijk is en blijft om de bijen te kunnen verzorgen. Updates, filmpjes etc. worden gewoon gemaakt en gedeeld op mijn eigen locatie. Bijen buiten de gebouwen, waar ik gewoon bij kan, worden wel geplaatst. Bij de controles van Bijen Huren is er geen contact met mensen. Er is ook niets bekend of bijen het virus kunnen overbrengen en dit is volgens de laatste berichten ook hoogst onwaarschijnlijk.

Wil u als nieuwe klant bijen huren? Dan kan dat gewoon. We zullen per Skype/Google duo/Whats-app video/Facetime of en ander videogesprek een eerste gesprek hebben. Bij twijfels of vragen, gewoon even contact opnemen.