Het mag en kan

De bijen doen een soort zwaan Kleef aan, want het is druk. We nemen daarom regelmatig wat broed weg om ruimte te maken en zwermen tegen te gaan, maar tot nu toe een enkele zwermdop gezien. Verder op dit moment perfect aan het halen en wat ziet het broed er mooi uit.

Van links naar rechts en van boven naar beneden. Dit volk is van ene lijn die bekend staat om explosief te groeien in juni. En tadaa, of eigenlijk kaboem. Daar gaan ze. De honingkamer is klaar om er af te komen. Dus al snel een volgende geplaatst onder de andere. Onder? Waarom? Omdat ik de volle wil weghalen. Ik heb daarom de nieuwe eronder geplaatst en daarbovenop een plank met een plank met bijenuitlaat. De volle honingkamer erop en zo kunnen de bijen naar beneden, maar niet meer naar boven. Zonder de bijen te pesten kan de volle kamer dus weggehaald worden

Maar hoe eten ze zelf dan? Wees gerust one e broedkamer hebben ze nog voldoende voorraad. Ik haal niets te veel weg. Ik houd dat altijd in de gaten. Hier is de dracht nog steeds geweldig en er komt nog veel binnen. Dus weinig om zorgen over te maken.

Blije bijen, blije imker. De honing die er afkomt moet eerst nog ontzegeld en geslingerd worden. Dan moet het nog even staan. Omroeren, afschuimen, in de potten stoppen, vooretiket erop, achter etiket erop. Het duurt dus nog even.

Alle honing uit de adoptiekasten wordt verdeeld over alle adopties. Niet iedereen krijgt tegelijk, maar iedereen krijgt zijn gegarandeerde honing toegestuurd.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws i.v.m. het Coronavirus Civid-19

Op dit moment staan de nieuwe bijen nog niet bij de nieuwe klanten. Maar de planning is wel dit eind maart, begin april te doen. Omdat het voor sommige gebouwen onzeker is dat ze open zijn, worden de bijen voor locaties waarbij ik een gebouw in moet, tijdelijk bij mij gehouden. Tot het zeker is dat jullie gebouw toegankelijk is en blijft om de bijen te kunnen verzorgen. Updates, filmpjes etc. worden gewoon gemaakt en gedeeld op mijn eigen locatie. Bijen buiten de gebouwen, waar ik gewoon bij kan, worden wel geplaatst. Bij de controles van Bijen Huren is er geen contact met mensen. Er is ook niets bekend of bijen het virus kunnen overbrengen en dit is volgens de laatste berichten ook hoogst onwaarschijnlijk.

Wil u als nieuwe klant bijen huren? Dan kan dat gewoon. We zullen per Skype/Google duo/Whats-app video/Facetime of en ander videogesprek een eerste gesprek hebben. Bij twijfels of vragen, gewoon even contact opnemen.