Het mag en kan

De bijen doen een soort zwaan Kleef aan, want het is druk. We nemen daarom regelmatig wat broed weg om ruimte te maken en zwermen tegen te gaan, maar tot nu toe een enkele zwermdop gezien. Verder op dit moment perfect aan het halen en wat ziet het broed er mooi uit.

Van links naar rechts en van boven naar beneden. Dit volk is van ene lijn die bekend staat om explosief te groeien in juni. En tadaa, of eigenlijk kaboem. Daar gaan ze. De honingkamer is klaar om er af te komen. Dus al snel een volgende geplaatst onder de andere. Onder? Waarom? Omdat ik de volle wil weghalen. Ik heb daarom de nieuwe eronder geplaatst en daarbovenop een plank met een plank met bijenuitlaat. De volle honingkamer erop en zo kunnen de bijen naar beneden, maar niet meer naar boven. Zonder de bijen te pesten kan de volle kamer dus weggehaald worden

Maar hoe eten ze zelf dan? Wees gerust one e broedkamer hebben ze nog voldoende voorraad. Ik haal niets te veel weg. Ik houd dat altijd in de gaten. Hier is de dracht nog steeds geweldig en er komt nog veel binnen. Dus weinig om zorgen over te maken.

Blije bijen, blije imker. De honing die er afkomt moet eerst nog ontzegeld en geslingerd worden. Dan moet het nog even staan. Omroeren, afschuimen, in de potten stoppen, vooretiket erop, achter etiket erop. Het duurt dus nog even.

Alle honing uit de adoptiekasten wordt verdeeld over alle adopties. Niet iedereen krijgt tegelijk, maar iedereen krijgt zijn gegarandeerde honing toegestuurd.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *