Genieten bij Dhl

Vandaag, 17 juni, mocht ik een flink aantal potten honing afleveren bij DHL. En dat niet alleen. Ook de controle was dik genieten.

Startend in kast 11 viel al meteen de grote hoeveelheden fel oranje stuifmeel op. Ook de honingkamer was in 10 dagen meer dan 50% gevuld. Goede zaak en dus een tweede honingkamer er snel op. Prachtig broed en een top volk. Lekker hanteerbaar en prima om in te werken.

Kast 10 aan de beurt. Ik hoopte een nieuwe koningin te vinden. De vorige keer de koningin verwijderd, want ze leek niet meer te leggen. Haar werk zat erop. Ze was dan ook al een oudere dame. Een dop ingehangen en vandaag voorzichtig hopen dat dit trucje was gelukt. En jawel. Al snel zag ik haar lopen. En al zelfs een raam dag oude larven. Dat is heel snel. Dus bevrucht en aan de leg. Gelijk even gemerkt en toen was ze het zat. En dook snel weg. Lekker volle kast, ook hier alweer lekker bezig in de honingkamer.

Kast 9. Ja ik werk lekker door elkaar. Maar deze kast is interessant. Ze blijven maar zwermneigingen houden ondanks de aflegger, doppen breken, ruimte geven etc. Wel zijn ze eindelijk goed aan het bouwen. De koningin niet gezien, maar voldoende larven te zien om aan te mogen nemen dat ze aanwezig is. Ook de honingkamer is nu in gebruik genomen. Ik heb twee ramen vol verzegeld honing afgenomen en ik denk dat ik volgende keer weer wat kan afnemen.

Een mooie controle en een feestje om te moeten doen. Volgende keer wee4 de camera erbij en meekijken naar de prachtige kleuren van het stuifmeel.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *