Flinke stappen verder

Dat moment dat je niet meer nadenkt, vele valkuilen herkent en mensen jou vragen stellen voor advies. Dat moment is gekomen en ik heb te horen gekregen van een ervaren imker dat ik mij geen beginner mag noemen. Hierbij ben ik dus geen beginnende imker meer. Iedereen kan bijleren en dus blijf ik dat doen. Ik heb een duidelijke keuze gemaakt voor mijn materiaal en heb dit bewust gedaan. Duurder materiaal, maar duurzaam en goed voor de bijen.

Ondertussen ook een nieuwe dienst aan het opzetten om mensen die willen bijdragen aan de bijen, maar niet willen imkeren, toch een bijenkast in de tuin kunnen plaatsen. Kijk op deze site bij bijen huren!

2 Comments

 • Gerard Posted 03/12/2018 16:03

  Wij zijn benieuwd of deze honing van de imker niet te dun is bij het oogsten. Hoe kan je het percentage verzegeling checken voordat je het oogst? Groetjes, een collega imker

  • psterke Posted 03/12/2018 17:12

   De honing kan te dun zijn als je te vroeg oogst en niet alles verzegeld is. Wat je kunt doen, is controleren of het buitenste raam aan 1 kant verzegeld is. Dat doe je door het glas aan 1 kant van de kast te kijken. Dat is natuurlijk nog steeds gokken wat de andere ramen betreft. Ik heb zelf de frames op het moment dat ik vermoedde dat het voldoende verzegeld was, uit de kast getild om dit te controleren. Gelijk aan de werkwijze van de honingramen. Dit is natuurlijk niet heel fijn als je juist de bijen met rust wilt laten. De juiste manier ben ik dus nog naar op zoek.
   Groet,
   Peter

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *