Filmpjes eind mei

Ik ben druk bezig met het wegwerken van de achterstanden van de bijenfilmpjes. Hier drie filmpjes van eind mei. Kijk mee met de bijen in Pijnacker. De rest volgt snel.

Verder is er te melden dat de bijen druk bezig zijn en ook de eigenaren van de Groenteboerderij zijn zeer betrokken. De bijen worden dagelijks toegesproken en vanaf een gepaste afstand nauwgezet gevolgd.
zo was een koningin gaan zwermen en lag dus voor de kast. Gelukkig had men het snel door en kon ik direct komen. Hoe kwam het dat het volk weg wilde? Bij het verwijderen van zwermcellen had ik er 1 gemist. Ondanks de afleggers en broedafnames was er toch een zwermdrift. Helaas, maar hoort erbij. De afgelopen controle is ook gefilmd en wordt snel geplaatst.

Geniet voor nu van de filmpjes van eind mei.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws i.v.m. het Coronavirus Civid-19

Op dit moment staan de nieuwe bijen nog niet bij de nieuwe klanten. Maar de planning is wel dit eind maart, begin april te doen. Omdat het voor sommige gebouwen onzeker is dat ze open zijn, worden de bijen voor locaties waarbij ik een gebouw in moet, tijdelijk bij mij gehouden. Tot het zeker is dat jullie gebouw toegankelijk is en blijft om de bijen te kunnen verzorgen. Updates, filmpjes etc. worden gewoon gemaakt en gedeeld op mijn eigen locatie. Bijen buiten de gebouwen, waar ik gewoon bij kan, worden wel geplaatst. Bij de controles van Bijen Huren is er geen contact met mensen. Er is ook niets bekend of bijen het virus kunnen overbrengen en dit is volgens de laatste berichten ook hoogst onwaarschijnlijk.

Wil u als nieuwe klant bijen huren? Dan kan dat gewoon. We zullen per Skype/Google duo/Whats-app video/Facetime of en ander videogesprek een eerste gesprek hebben. Bij twijfels of vragen, gewoon even contact opnemen.