De goede kant op

Bij Groenteboerderij Millenaar is er altijd wel wat te doen. Bij de bijen in ieder geval en uiteraard koop je hier de mooiste groenten en fruit.

De bijen dus. Onderaan vinden jullie nog de filmpjes van juni. bij het laatste filmpje was de batterij blijkbaar leeg. Kast 21 ontbreekt. Deze kast controleerde ik als laatste.

De afgelopen weken lieten de bijen zien zich niet aan de normale regels te willen houden. Ondanks alle maatregelen bleven de dames in zwermstelling. Voor de zekerheid staat er nu dan ook een extra volkje om een mogelijke koningin vertrek direct op te kunnen vangen.

We kunnen nog zeker 1x honing afhalen, maar zeker niet van alle kasten. Daar doen we de bijen te kort mee. We twee volken aangevuld met een moerloos volk. door omstandigheden waren de volken erg klein geworden. Deze omstandigheden zijn weer opgelost. Nu is het zaak dat alle volken een sterke koningin hebben, voldoende voedsel halen en de zwermstemmingen nu echt weg zijn. Dan kunnen we ons opmaken voor een wellicht nog honing in augustus en dan is het alweer voorbij. We maken de bijen dan klaar voor de winter.

De achterstanden zijn nu weggewerkt. Dus de volgende filmpjes zullen sneller online komen.

Blijf de bijen volgen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *