Bijen Huren. Meer dan alleen een kast.

Wanneer ik bijen kom plaatsen dan staan er niet alleen bijen op het dak of terrein, maar er wordt ook regelmatig een vlog gemaakt van die bijen tijdens de controles. In de vlogs vertel ik wat ik doe, wat ik zie en veel meer. Iedereen leert zo over bijen en wat jij kunt doen om de natuur en bijen en insectenstand weer op orde te krijgen. De vraag die ik van potentiële klanten nu vaak krijg: “Maar bijen plaatsen, dan staan er 120.000 bijen. Dat is toch gevaarlijk?” Als er twee of drie kasten staan, zijn er inderdaad op een moment meer dan 100.000 bijen. Maar dit zijn hele kleine beestjes die in een straal van 3 km hun gang gaan. Waarschijnlijk zie je ze niet eens. Bijen zijn ook heel druk bezig met het volk gezond te houden. Dus niets aan de hand. We kijken wel wat de beste plaats is voor de bijenkast. Vragen? Stel ze gerust. Bekijk ook de brochure via de knop op deze pagina. Interesse maar net over de grens in België of Duitsland? Neem even contact op. Als het niet te ver over de grens is, dan is er misschien een mogelijkheid.

Wilt u absoluut iets doen met Bijen Huren, maar ziet u geen mogelijkheid bij uw bedrijf? Misschien wilt u een school sponsoren. De bijen worden dan op een locatie bij de school of in overleg op een locatie dicht bij de school geplaatst. Een groep leerlingen loopt een heel seizoen mee en krijgen ook naast het praktijk gedeelte een theoretisch deel in de klas. Kijk op Schoolbijen en/of neem contact op. U kiest een school of vraagt dit aan ons om te doen.

Wat is Bijen Huren?

Bij Bijen Huren worden 1 tot 3 bijenvolken in jouw tuin, op jouw dak of terrein geplaatst. Deze worden volledig verzorgd en jij profiteert van de bestuiving en alle honing. Ik kom ongeveer elke 14 dagen de volken controleren. Dit verschilt per maand.  Contracten lopen voor twee of drie jaar. Meer kasten en meer jaren vastleggen is goedkoper per bijenvolk.

Bijen voor bedrijven

Als bedrijf kun je iets betekenen voor de omgeving. Plaats bijen op het dak van het bedrijf of op het terrein. Uiteraard plaats ik niet overal bijen. Het moet kunnen volgens de regels en ik wil alles in balans houden. Staan er al veel kasten in de omgeving, dan is plaatsing niet goed voor de bijen.
De bijen op jouw terrein leveren honing voor de relaties, bestuiving voor omgeving en iets leuks voor de promotie op.
Ook voor uw BREEAM waardering kan dit voordelig zijn. Voorzieningen die inheemse diersoorten ondersteunen leveren een hogere BREEAM-waardering op.

Bijen voor particulieren

Bij particulieren kunnen maximaal twee kasten geplaatst worden per adres. Misschien kunt u samenwerken met de buren. U krijgt alle honing, bestuiving en nog veel meer. Lees nog even verder en bekijk wat er nog allemaal bijkomt. Plaatsing in kleine tuintjes, direct aansluitend aan buren of openbare weg, is niet mogelijk. Wettelijk vaak niet, maar het is ook niet goed voor de bijen en voor ons.
Kosten vanaf € 95,- per maand incl. btw. (contracten zijn per 2 of 3 jaar van jan t/m dec)

Bijen voor iedereen

Bijen zijn goed voor iedereen mits de natuur in balans blijft. Bijen zijn ook te huur voor een wijk, straat, school, buurtvereniging…. Alles is mogelijk.
Bij bijen op school is het mogelijk ook lessen bij te boeken en controles kunnen met een klein groepje leerlingen worden uitgevoerd.
Niet alleen bijen plaatsen is goed, maar aanplanten van bloemen en bomen is ook heel belangrijk. Zorg voor diversiteit en zaai de omgeving in. Insecten, bijen en vlinders zijn belangrijk. Help een handje!

Eerlijk en duidelijk

Door honingbijen te plaatsen red je geen bijen. Je draagt wel bij aan de bestuiving van onze tuinen, moestuinen en gewassen. Hierdoor krijgen we mooie grote vruchten en betere smaken. Alle andere insecten profiteren dan mee. Als wij bijenvolken plaatsen in balans met de omgeving, dan is dat goed voor iedereen.

Mochten er collega’s allergisch zijn, wees niet bang. De bijen komen niet naast de voordeur. De bijen zullen niet anders vliegen dan in de tuin waar ze lopen. Het is wel af te raden om mee te kijken in de volken bij extreme reacties. Meekijken gebeurt volledig met imkerjas/overall. Het is niet gevaarlijk. Neem contact op voor volledige uitleg.

Niet overal

Overal kun je bijen plaatsen! Nee natuurlijk niet. Nou ja, het kan wel, maar is ongelooflijk onverantwoord. Balans tussen honingbijen, wilde bijen en insecten is belangrijk. In een binnenstad waar al meer dan 800 bijenkasten staan, moet je niet meer kasten plaatsen. In een omgeving waar weinig voedsel is, moet je geen stapels bijenvolken plaatsen. Bij natuurgebieden zijn er afspraken over aantallen honingbijenvolken. Het is onverantwoord om dan aan de rand alsnog veel volken te plaatsen. Ik heb dan ook al een aantal aanvragen afgewezen omdat de betreffende plaatsing niet goed was voor de bij.

Tarieven

Tarieven zijn op aanvraag. Huur je meer kasten voor meerdere jaren dan zijn de kosten per kast lager. De kasten moeten wel op 1 locatie staan.

Je betaalt per jaar een vast tarief. Vraag jouw tarief op via het contactformulier hieronder. Druk ook op de knop BROCHURE hieronder. Daar staat alles in over Bijen Huren. Ook staan hier richtprijzen genoemd.

Inclusief

 • Een duurzame bijenkast in bruikleen zolang het contract loopt
 • Een keurige bijenbok waar de kast/kasten op kunnen staan
 • Het aantal bijen volken dat u huurt
 • Een armbandje per bijenvolk
 • Een honinglepel per bijenvolk
 • Alle honing wat uit de kast komt in potten inclusief etiket (niet gegarandeerd i.v.m. onvoorziene omstandigheden)
 • Periodieke verzorging door de imker, elke 14 dagen of eerder indien noodzakelijk
 • Vervanging van het volk bij verdwijnen, ziekte, overlijden o.i.d.
 • Vervanging van de koningin indien noodzakelijk
 • Vervanging van het kastmateriaal indien noodzakelijk
 • Alle noodzakelijke middelen die gebruikt dienen te worden voor de verzorging van het volk volgens de richtlijnen van de WUR en de NBV
 • Etiket met bedrijfslogo (alleen voor bedrijven)
 • De mogelijkheid om de honing zelf te verkopen of om weg te geven
 • Foto van de bijenkast(en)
 • Een waarschuwingsbordje zodat mensen weten dat er bijen staan
 • Regelmatig een vlog/filmpje van de controle in de bijenkasten
 • Elke maand een update hoe het met de bijen gaat.
 • Mogelijkheid om in pak mee te lopen bij een controle (in overleg)
 • De garantie dat de imker de bijen altijd goed verzorgt en geen tweederangs materialen gebruikt.

Sterke Bij werkt altijd met schone materialen en heeft altijd een eigen mogelijkheid bij zich om handen en materiaal schoon te maken met schoon water en biologische zeep.

Deze bedrijven werken met Sterke Bij

Area Reiniging
DHL
Jachthaven De Wilgenhoek
Passie voor Whisky.nl
Rabobank Apeldoorn
Rabobank IJsseldelta Zwolle
Van der Valk Stein Urmond

Neem contact op

ParticulierBedrijfSchoolAnders

één kasttwee kastendrie kastenanders