Met Bijen Huren plaats ik niet alleen een bijenkast op het dak of terrein van een bedrijf. Ik breng een totaalconcept waardoor een bijenkast niet onzichtbaar blijft voor klanten en personeel. Met elke bijenkast worden vlogs gemaakt en jullie krijgen alle honing inclusief pot en eigen etiket. Deze dienst is beschikbaar voor heel Nederland.

Ik wil Bijen Huren
Bekijk hier de brochure

Wat is bijen huren?

Bij Bijen Huren worden 1 tot 3 bijenvolken in jouw tuin, op jouw dak of terrein geplaatst. Deze worden volledig verzorgd en jij profiteert van de bestuiving en alle honing. Ik kom per jaar ongeveer 14 tot 20 keer langs om de volken controleren. Dat is soms elke 14 dagen en soms al binnen 10 dagen.  Contracten lopen voor twee of drie jaar. Meer jaren vastleggen is goedkoper per bijenvolk.

Bijen voor bedrijven

Als bedrijf kun je iets betekenen voor de omgeving. Plaats bijen op het dak van het bedrijf of op het terrein. Uiteraard plaats ik niet overal bijen. Het moet kunnen volgens de regels en ik wil alles in balans houden. Staan er al veel bijenkasten in de omgeving? Dan is plaatsing niet goed voor de bijen. De bijen op jouw terrein leveren honing voor de relaties, bestuiving voor omgeving en filmpjes voor de promotie op. Ook voor uw BREEAM waardering kan dit voordelig zijn. Voorzieningen die inheemse diersoorten ondersteunen leveren een hogere BREEAM-waardering op. Bekijk hieronder de bedrijven die samenwerken met Bijen Huren van Sterke Bij.

Bijen voor iedereen

Bijen zijn goed voor iedereen, mits de natuur in balans blijft.
Alleen bijen plaatsen is niet voldoende. Ook het aanplanten van bloeiende struiken en bomen is heel belangrijk. Zorg voor diversiteit en zaai de omgeving in. Kijk dan wel goed wat je zaait. Geen pretmix, maar inheemse biologische zaden. Welke wilde bloemen horen in jullie omgeving thuis? Zaai dat dan extra in. Insecten, bijen en vlinders zijn allemaal belangrijk. Help een handje!

Eerlijk en duidelijk

Door honingbijen te plaatsen red je geen bijen. Honingbijen staan niet op de rode lijst. Je draagt wel bij aan de bestuiving van onze tuinen, moestuinen en gewassen. Hierdoor krijgen we mooie grote vruchten en betere smaken. Alle andere insecten profiteren dan mee. Als wij bijenvolken plaatsen in balans met de omgeving, dan is dat goed voor alle insecten.

Mochten er collega’s allergisch zijn, wees niet bang. De bijen komen niet naast de voordeur. De bijen zullen niet anders vliegen dan in jouw eigen tuin.

Meekijken mag en gebeurt volledig met imkerjas/overall. Het is niet gevaarlijk. Wel is het af te raden om mee te kijken in de volken bij extreme allergische reacties. Neem contact op voor volledige uitleg.

Niet overal

Overal kun je bijen plaatsen! Nee natuurlijk niet. Nou ja, het kan wel, maar is ongelooflijk onverantwoord. Balans tussen honingbijen, wilde bijen en insecten is belangrijk. In een binnenstad waar al meer dan 800 bijenkasten staan, moet je niet meer kasten plaatsen. In een omgeving waar weinig voedsel is, moet je geen stapels bijenvolken plaatsen.

Bij natuurgebieden zijn er afspraken over aantallen honingbijenvolken. Het is onverantwoord om dan aan de rand alsnog veel volken te plaatsen. Ik heb dan ook al een aantal aanvragen afgewezen, omdat de betreffende plaatsing niet goed was voor de bij en alle andere insecten.

bijen huren BUas

Tarieven

Tarieven zijn op aanvraag. Huur je meer kasten voor meerdere jaren dan zijn de kosten per kast lager. De kasten moeten wel op 1 locatie staan. Je betaalt per jaar een vast tarief. In de brochure staan de richtprijzen. Neem contact op voor meer informatie.

Het totaalpakket

 • Een duurzame bijenkast in bruikleen zolang het contract loopt
 • Een keurige bijenbok waar de kast/kasten op kunnen staan
 • Het aantal bijenvolken dat u huurt
 • Een armbandje per bijenvolk
 • Een honinglepel per bijenvolk
 • Alle honing wat uit de kast komt in potten. Inclusief eigen etiket (honing is niet gegarandeerd i.v.m. onvoorziene omstandigheden)
 • Periodieke verzorging door de imker, +/- elke 14 dagen of eerder indien noodzakelijk
 • Vervanging van het volk bij verdwijnen, ziekte, overlijden o.i.d.
 • Vervanging van de koningin indien noodzakelijk
 • Vervanging van het kastmateriaal indien noodzakelijk
 • Alle noodzakelijke middelen die gebruikt dienen te worden voor de verzorging van het volk volgens de richtlijnen van de WUR en NBV
 • Etiket met bedrijfslogo (alleen voor bedrijven)
 • De mogelijkheid om de honing zelf te verkopen of om weg te geven
 • Foto van de bijenkast(en)
 • Een waarschuwingsbordje zodat mensen weten dat er bijen staan
 • Regelmatig een vlog/filmpje van de controle in de bijenkasten
 • Elke maand een update hoe het met de bijen gaat
 • Mogelijkheid om in pak mee te lopen bij een controle (in overleg)
 • De garantie dat de imker de bijen altijd goed verzorgt en geen tweederangs materialen gebruikt

Sterke Bij werkt met Bijen Huren altijd met schone materialen en heeft altijd een eigen mogelijkheid bij zich om handen en materiaal schoon te maken met schoon water en biologische zeep.

Een aantal vragen hebben we verzameld en beantwoord. Bekijk ze hier. Andere vragen? neem contact op.

MOGELIJKE VRAGEN EN ANTWOORDEN

Deel het verhaal van de bijen met vrienden!