Al vroeg in de bijen en als tweede kast, kast 2. Een flinke volle kast met ondertussen een medium honingkamer en een deep honingkamer. De deep is net zo groot als de broedkamer.

Beide kamers zijn al weer flink gevuld terwijl 1 kamer net nog geslingerd is. Het volk is dan ook echt bezig met hun eigen huis en familie. Ze zijn de koningin trouw en er is geen vorm van zwermen te ontdekken. Heel mooi natuurlijk.

Vandaag wat aan raat vernieuwing gedaan en op voer en gezondheid gecontroleerd. Nu dat zit wel goed. Het is is straks zelfs weer mogelijk om honing af te halen. En dat is toch wel bijzonder. Het is erg droog en er zou toch een drachtpauze moeten zijn. Toch is er hier voldoende te halen. Dat is overigens niet overal zo. Z heb ik al een volk elders in het land met honger en moet ik gewoon bijvoeren. Daar is dit jaar ook geen honing afgehaald. Ze hebben alle voorraad zelf weer opgegeten. Nu hier is dat dus geen probleem en ze halen als een tierelier.

De koningin is nog altijd goed aan de leg en mag dus zeker nog wel even door in dit volk. Wat een fijne dame en een prettig volk om in te werken.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *