Al vroeg in de bijen en als tweede kast, kast 2. Een flinke volle kast met ondertussen een medium honingkamer en een deep honingkamer. De deep is net zo groot als de broedkamer.

Beide kamers zijn al weer flink gevuld terwijl 1 kamer net nog geslingerd is. Het volk is dan ook echt bezig met hun eigen huis en familie. Ze zijn de koningin trouw en er is geen vorm van zwermen te ontdekken. Heel mooi natuurlijk.

Vandaag wat aan raat vernieuwing gedaan en op voer en gezondheid gecontroleerd. Nu dat zit wel goed. Het is is straks zelfs weer mogelijk om honing af te halen. En dat is toch wel bijzonder. Het is erg droog en er zou toch een drachtpauze moeten zijn. Toch is er hier voldoende te halen. Dat is overigens niet overal zo. Z heb ik al een volk elders in het land met honger en moet ik gewoon bijvoeren. Daar is dit jaar ook geen honing afgehaald. Ze hebben alle voorraad zelf weer opgegeten. Nu hier is dat dus geen probleem en ze halen als een tierelier.

De koningin is nog altijd goed aan de leg en mag dus zeker nog wel even door in dit volk. Wat een fijne dame en een prettig volk om in te werken.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws i.v.m. het Coronavirus Civid-19

Op dit moment staan de nieuwe bijen nog niet bij de nieuwe klanten. Maar de planning is wel dit eind maart, begin april te doen. Omdat het voor sommige gebouwen onzeker is dat ze open zijn, worden de bijen voor locaties waarbij ik een gebouw in moet, tijdelijk bij mij gehouden. Tot het zeker is dat jullie gebouw toegankelijk is en blijft om de bijen te kunnen verzorgen. Updates, filmpjes etc. worden gewoon gemaakt en gedeeld op mijn eigen locatie. Bijen buiten de gebouwen, waar ik gewoon bij kan, worden wel geplaatst. Bij de controles van Bijen Huren is er geen contact met mensen. Er is ook niets bekend of bijen het virus kunnen overbrengen en dit is volgens de laatste berichten ook hoogst onwaarschijnlijk.

Wil u als nieuwe klant bijen huren? Dan kan dat gewoon. We zullen per Skype/Google duo/Whats-app video/Facetime of en ander videogesprek een eerste gesprek hebben. Bij twijfels of vragen, gewoon even contact opnemen.