6 april 2020 de eerste controle

De eerste controle van de volken. Altijd spannend. Zijn alle volken goed over gekomen en hebben ze al voldoende voedsel kunnen halen.

En spannend was het. Van de 6 volken hebben we 3 koninginen gezien en van de andere 3 weten we zeker dat er 1 aanwezig is.

Kast 22 en 23 zijn het zorgen kindje. Bij kast 22 konden we geen koningin vinden, maar wel een dop. Deze was leeg. Bij nader inzien is dit een uitgelopen dop. De koningin heeft dus de reis niet overleefd, maar was al wat zwak waarschijnlijk. Er is dus zeer mogelijk al een nieuwe koningin in het volk, maar nog onbevrucht. Het volkje is wat klein. Misschien is de nieuwe koningin ook meteen vertrokken met een deel van het volk. Dit volkje gaan we dan ook vervangen. Het volkje gaat niet weg, maar krijgt even een rustige monitoring in een kleinere kast.

Kast 23 zag er wel sterk uit, maar hier waren vrij nieuwe doppen aangetrokken. Dat kan betekenen dat de koningin na het plaatsen het niet heeft gered. De bijen waren misschien wat van slag en hebben de eigen koningin afgemaakt, of had ze al iets onder de leden en was de reis de laatste klap. Ze maken een nieuwe koningin aan en we wachten het bij dit volk even af. Ik denk dat dit snel goed gaat komen.

Vier kasten hebben nu honingkamers en in de filmpjes zie je bij drie kasten ook de koningin. Dus snel kijken.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *