6 april 2020 controle DHL

De eerste keer dat we dit jaar de kasten in konden bij DHL. Het zag er al goed uit en ook het volkje dat vorig jaar wat problemen had, is dit jaar erg goed bezig. Op twee kasten staan al de honingkamers en binnenkort misschien ook op de middelste.

Ik ben uitgebreid door de kasten gegaan. Daarbij waren een paar belangrijke punten waar ik naar keek.

  • is er voldoende voer? Halen ze goed?
  • is het volk gezond? Is er een leggende koningin en voldoende gesloten broed?
  • Zien we de koningin? Niet noodzakelijk, maar wel leuk.

Helaas is de koningin niet gevonden, maar het was duidelijk dat in elke kast hare majesteit aanwezig was. We zagen gesloten broed, open broed en 1 dag oude larven. Bekijk de filmpjes en over 14 dagen gaan we weer kijken.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws i.v.m. het Coronavirus Civid-19

Op dit moment staan de nieuwe bijen nog niet bij de nieuwe klanten. Maar de planning is wel dit eind maart, begin april te doen. Omdat het voor sommige gebouwen onzeker is dat ze open zijn, worden de bijen voor locaties waarbij ik een gebouw in moet, tijdelijk bij mij gehouden. Tot het zeker is dat jullie gebouw toegankelijk is en blijft om de bijen te kunnen verzorgen. Updates, filmpjes etc. worden gewoon gemaakt en gedeeld op mijn eigen locatie. Bijen buiten de gebouwen, waar ik gewoon bij kan, worden wel geplaatst. Bij de controles van Bijen Huren is er geen contact met mensen. Er is ook niets bekend of bijen het virus kunnen overbrengen en dit is volgens de laatste berichten ook hoogst onwaarschijnlijk.

Wil u als nieuwe klant bijen huren? Dan kan dat gewoon. We zullen per Skype/Google duo/Whats-app video/Facetime of en ander videogesprek een eerste gesprek hebben. Bij twijfels of vragen, gewoon even contact opnemen.