27 mei. Wat een mooie bijen.

Wat een gezellige bijen zitten in kast 5 en 6. De bijen zijn gezond lopen gezellig over de raten en in kast 5 was de koningin zichtbaar. In kast 6 heb ik de dame niet gezien, maar niet getreurd. Ze is zeker aanwezig. Het open broed verraadt dat er een leggende koningin aanwezig is.

Door de drukte met ander werk lukt het nu even niet om filmpjes te maken en te monteren. Dit ga ik snel weer goed maken. De corona-maatregelen zorgen nu voor ophoping van werk wat eerder niet uitgevoerd kon worden. De bijen controleer ik uiteraard voldoende.

De honing is nog heel even wachten. In kast 6 kunnen wellicht al wat ramen eruit. De bijen zijn in de broedkamer de laatste ramen aan het uitbouwen die ik heb omgezet. Hiervoor gebruiken ze wat meer nectar dan normaal.

In de buurt van Bistro de Wilde Kers, waar de bijen staan, begint weer mooie nieuwe bloei te komen. Dus kunnen snel nieuwe nectar halen. Overigens, leuk om te noemen. Op 2 juni mag ook de bistro weer open. Dus fiets je in Drenthe en kom je in Eeserveen? Een mooie plek voor de lunch. Ze verkopen ook honing. Deze honing komt uit mijn stel op 3 km verderop.

Hoe nu verder? Lekker de bijen hun gang laten gaan en met een paar weken zal de honingkamer veel voller zitten. Het mooie van de volken is dat er weinig zwermneigingen zijn. Kast 5 helemaal niet en kast 6 een beetje. Ik hoop begin juni weer een filmpje te kunnen plaatsen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *