27 maart 2020 Plaatsing van de bijen

De bijen zijn geplaatst en wat staan ze mooi. Bij Groenteboerderij Millenaar zijn zes bijenvolken geplaatst. Deze volken worden door Sterke Bij verzorgd en Peter Sterke zal ook filmpjes maken van de handelingen. Dit kan niet altijd, maar ik probeer altijd een verhaaltje in deze blog te plaatsen.

De volken zijn nu alleen nog geplaatst en opengezet. Binnenkort ga ik de controle doen en dan bekijken we ook hoe het met de volken is en of de volken gezond zijn overgekomen. Een reis kan namelijk problemen geven en daarom een controle. Dat heb ik niet gelijk gedaan. De reis is stressvol genoeg en ze willen graag coördineren waar ze zijn. In ongeveer 10 dagen komt de controle.

De kasten zijn nu alleen broedkamers. Hier komen binnenkort al honingkamers op. Dat leg ik de volgende keer uit in een filmpje.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws i.v.m. het Coronavirus Civid-19

Op dit moment staan de nieuwe bijen nog niet bij de nieuwe klanten. Maar de planning is wel dit eind maart, begin april te doen. Omdat het voor sommige gebouwen onzeker is dat ze open zijn, worden de bijen voor locaties waarbij ik een gebouw in moet, tijdelijk bij mij gehouden. Tot het zeker is dat jullie gebouw toegankelijk is en blijft om de bijen te kunnen verzorgen. Updates, filmpjes etc. worden gewoon gemaakt en gedeeld op mijn eigen locatie. Bijen buiten de gebouwen, waar ik gewoon bij kan, worden wel geplaatst. Bij de controles van Bijen Huren is er geen contact met mensen. Er is ook niets bekend of bijen het virus kunnen overbrengen en dit is volgens de laatste berichten ook hoogst onwaarschijnlijk.

Wil u als nieuwe klant bijen huren? Dan kan dat gewoon. We zullen per Skype/Google duo/Whats-app video/Facetime of en ander videogesprek een eerste gesprek hebben. Bij twijfels of vragen, gewoon even contact opnemen.