23 april 2020 nog rustig in de honingkamer

De vorige keer zijn de honingkamers geplaatst. Nu dus spannend. Zijn ze al omhoog geklommen? Helaas, enkele bijen hebben de weg omhoog gevonden. Dus een helpende hand was nodig.

Om de bijen de honingkamer in te laten lopen zijn de koninginneroosters weggehaald en deze zullen in een paar dagen weer geplaatst worden. Zo hebben ze geen grens en worden ze gestimuleerd boven te vullen. Wat natuurlijk de bedoeling is. Als ik het rooster weer plaats, zal ik de koningin zoeken en als ze bovenin zit, dan zal ik haar naar beneden plaatsen. Zo komt het broed in de broedkamer en de honing in de honingkamer. Kijk maar gelijk mee. De eerste kast zonder rook. Dus de bijen namen de camera en de microfoon weer helemaal over. De tweede kast met rook en daar ben ik goed verstaanbaar. Dus controle, schoonmaken en een extra handeling.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws i.v.m. het Coronavirus Civid-19

Op dit moment staan de nieuwe bijen nog niet bij de nieuwe klanten. Maar de planning is wel dit eind maart, begin april te doen. Omdat het voor sommige gebouwen onzeker is dat ze open zijn, worden de bijen voor locaties waarbij ik een gebouw in moet, tijdelijk bij mij gehouden. Tot het zeker is dat jullie gebouw toegankelijk is en blijft om de bijen te kunnen verzorgen. Updates, filmpjes etc. worden gewoon gemaakt en gedeeld op mijn eigen locatie. Bijen buiten de gebouwen, waar ik gewoon bij kan, worden wel geplaatst. Bij de controles van Bijen Huren is er geen contact met mensen. Er is ook niets bekend of bijen het virus kunnen overbrengen en dit is volgens de laatste berichten ook hoogst onwaarschijnlijk.

Wil u als nieuwe klant bijen huren? Dan kan dat gewoon. We zullen per Skype/Google duo/Whats-app video/Facetime of en ander videogesprek een eerste gesprek hebben. Bij twijfels of vragen, gewoon even contact opnemen.